Ontspanning in jouw eigen tuin

In onze drukke levens zoeken we allemaal wel eens een plek om tot rust te komen en te ontspannen. Je eigen tuin kan zo'n welkome oase zijn, die je naar eigen wens kunt inrichten. Van een vredige vijver tot weelderig groen en zelfs kunstwerken, er zijn talloze mogelijkheden. Hieronder volgen enkele topadviezen om jouw tuin tot de perfecte relaxplek om te toveren.

Ontspanning in jouw eigen tuin

Creëer comfortabele hoekjes

Wil je het meeste uit je tuin halen, of je nu wilt zonnebaden, koffie wilt drinken of in je opblaasbare jacuzzi wilt ontspannen? Overweeg dan om verschillende gebieden in je tuin functioneel in te richten. Zo geniet je op elk moment optimaal van je tuin. Een overkapping kan ook een goede investering zijn waardoor je letterlijk door weer en wind van je tuin kan genieten.

Gebruik natuurlijke geuren en kleuren

Om een rustgevende omgeving te creëren, speelt het werken met natuurlijke geuren en kleuren uit de natuur een belangrijke rol. Dit kan door middel van beplanting, posters, kunstwerken en zelfs vormen. Kies je tuinbeplanting zorgvuldig, zodat je in elk seizoen kunt genieten van een kleurrijk schouwspel.

Extra leestip: Prachtige zomerbloemen

Introduceer water en geluiden in de tuin

Het is een groeiende trend om water in de tuin te integreren. Of het nu een schitterende vijver, waterornament of simpelweg een drinkplaats voor vogels is, water kan een rustgevend element toevoegen. Zelfs het geluid van kabbelend water kan bijdragen aan een meer ontspannen ambiance. Zo kan een sfeervolle plantenvijver, die kikkers, insecten en vlinders aantrekt, leven in je tuin brengen.

Installeer een sfeervolle haard

Vooral tijdens de koudere herfst- en wintermaanden is een sfeerhaard een geweldige aanvulling. Het biedt je de mogelijkheid om te ontstressen, te genieten en vooral rust te vinden in je tuin. Bovendien krijg je er de aangename warmte van een echt vuur zomaar bij.

Er zijn diverse mogelijkheden om de tuin gezellig te maken. Lees ze hier verder om gezelligheid een nieuwe dimensie te geven in jouw tuin. 

Creëer ruimte en overzicht

Last but not least, het houden van ruimte en overzicht in je tuin geeft veel rust. Wees bewust van de ruimte die je hebt en weersta de drang om elk hoekje op te vullen. Kies bewust de elementen die je in je tuin wilt hebben voor het gevoel van ruimtelijkheid en overzicht.

Hoveniers per provincie Limburg Noord-Brabant Gelderland
Alle blogcategorieën