Prachtige zomerbloemen en hoe je ze moet verzorgen

De zomer is de ideale periode om jouw tuin op te fleuren met een verscheidenheid aan prachtige bloemen. Kies voor planten die tijdens de heetste maanden van het jaar bloeien om jouw buitenruimte een aantrekkelijk en levendig aanzicht te geven. Maar welke bloemen zijn zomerbloeiers en hoe onderhoud je ze? Hier komen enkele suggesties.

Prachtige zomerbloemen en hoe je ze moet verzorgen

Een verscheidenheid aan zomerbloemen

Er zijn talloze plantensoorten die tot bloei komen in de warmste maanden. Enkele verbluffende zomerbloeiers zijn:

  • Lavendel: Deze bekende en geliefde plant voegt een vleugje paars toe aan je tuin en verspreidt een heerlijke geur. Het is niet alleen een traktatie voor jou, maar ook voor bijen, die op de nectar afkomen.
  • Fuchsia: Geef jouw tuin een tropisch tintje met deze plant, die bekend staat om haar unieke en opvallende bloemen. Voor elke tuin is er een geschikte fuchsia, van grote struiken tot compacte hangende varianten.
  • Dahlia: Deze planten zijn ware blikvangers met hun grote, levendige bloemen en verschillende vormen. Ze blijven de hele zomer lang bloeien en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

Lees hier ook meer over het plaatsen van een schutting!

Het verzorgen van zomerbloeiers

Het verzorgen van zomerbloeiers varieert afhankelijk van het type plant. Over het algemeen hebben de meeste zomerbloeiers voldoende water nodig, vooral tijdens hete, droge periodes. Zorg ook voor een geschikte en voedzame grond en controleer regelmatig op ongedierte.

Lavendel heeft bijvoorbeeld goed drainerende grond nodig en volle zon. Het water geven moet gematigd zijn, te veel water kan namelijk wortelrot veroorzaken. De fuchsia daarentegen verlangt naar een lichtere, humusrijke grondsoort en gedeeltelijke schaduw om optimaal te presteren. Dahlia's zouden bij voorkeur in de volle zon moeten staan en hebben rijke, goed drainerende grond nodig.

Lees hier ook meer over ontspannen in je eigen tuin!

Persoonlijk advies van een lokale plantenexpert kan nuttig zijn om de specifieke zorgbehoeften van je planten te bepalen, zodat je verzekerd bent van een magnifieke zomerbloei.

Hoveniers per provincie Limburg Noord-Brabant Gelderland
Alle blogcategorieën