Hoe houd je je tuin het jaar rond groen?

Er gaat niets boven in je eigen tuin genieten van de zon, toch? Met het mooie weer op komst en de zomer in aantocht, kan jouw tuin misschien wel een beetje opgefrist worden. De meesten van ons zouden graag het hele jaar door een groene tuin hebben. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? We hebben enkele eenvoudige en praktische tips voor je samengesteld.

Hoe houd je je tuin het jaar rond groen?

Keuze voor de juiste planten

In de lente en zomer telt onze tuin een geweldig kleurenpalet. Maar het liefst zien we dit groene tafereel het hele jaar door. De keuze voor de juiste planten kan zorgen dat je ook in de winter van een prachtige tuin kunt genieten. Wintergroene planten zoals coniferen, loofbomen of vaste planten houden hun koele, groene kleur omdat ze geleidelijk hun bladeren laten vallen en beschermd zijn tegen koude temperaturen. Er zijn legio verschillende variëteiten die je kunt combineren in je tuin om het hele jaar door kleur te behouden.

Lees hier ook hoe je de tuin groter kunt laten lijken dan dat die werkelijk is! 

Kunstplanten: Een groene optie

Geen groene vingers? Geen zorgen, je kunt altijd nog voor kunstplanten kiezen. Kunstplanten voor buiten zijn een uitstekend alternatief voor echte planten, vooral voor mensen die moeite hebben met tuinieren. Kunstplanten en bomen zijn altijd groen, hebben geen onderhoud nodig en kunnen zorgen voor een aantrekkelijke sfeer. Kun je je tuin al voorstellen met een elegante kunstpalm of een schattig bonsai boompje?

Groen gras: Kunstmatig of echt?

Een groen gazon is onmisbaar voor een altijd groene tuin. Je kunt de gehele tuin met tegels bestraten, maar je kunt ook voor een groenere oplossing kiezen, zoals het leggen van kunstgras. Het is volledig onderhoudsvrij en blijft het hele jaar door felgroen. Indien je de voorkeur geeft aan natuurlijk gras, houd er dan rekening mee dat dit wel wat meer onderhoud vereist. Het regelmatig besproeien in droge periodes en uiteraard het maaien van het gras zijn noodzakelijke klusjes.

Lees ook meer over giftige planten voor katten en honden

Volg deze tips op, en je kunt het hele jaar door genieten van een prachtige, groene tuin, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het gras bij de buren groener is!

Hoveniers per provincie Limburg Noord-Brabant Gelderland
Alle blogcategorieën