De tuin egaliseren 

Als je het gazon egaal en egaal wilt krijgen, zijn er een paar stappen die je moet nemen. De eerste is het verwijderen van grote stenen, stenen, twijgen of ander vuil dat het grondoppervlak kan blokkeren of oneffenheden in de grond kan veroorzaken. Nadat dit is gedaan, gebruik je een tuinhark om het gebied gelijk te maken.

Hieronder zul je meer informatie lezen over het egaliseren van de tuin

De tuin egaliseren 

Waarom de tuin egaliseren?

Hoewel het misschien niet meteen duidelijk is, heeft het niveau van een tuin een aanzienlijke invloed op de algehele gezondheid. Wanneer tuinbedden schuin staan, loopt het water weg in plaats van naar de wortels van de planten te sijpelen. Dit kan leiden tot uitdroging, wat stress op de planten legt en ze vatbaarder maakt voor ziekten. Bovendien kunnen hellende tuinbedden het moeilijk maken om alle delen van de tuin te bereiken voor het planten, wieden en oogsten. Door de tuin waterpas te maken, kun je ervoor zorgen dat het water alle delen van het bed bereikt en dat je gemakkelijk toegang hebt tot alle gebieden voor onderhoud. Kortom, het egaliseren van de tuin is een belangrijke stap om de gezondheid en productiviteit te waarborgen. 

Wat zijn de kosten voor het egaliseren van een tuin?

Tuinders hebben verschillende opties voor het egaliseren van hun tuinen. De meest gebruikelijke methode is het gebruik van een rototiller. Deze machine kan worden gehuurd bij de meeste bouwmarkten voor ongeveer €50 per dag. tuiniers die slechts een klein gebied hoeven te egaliseren, kunnen mogelijk ook een rototiller lenen van een vriend of buurman. Een andere optie is om het te egaliseren gebied met de hand te harken. Dit is een meer arbeidsintensieve aanpak, maar vereist geen speciale apparatuur. Voor grote tuinen kan het inhuren van een professioneel hoveniersbedrijf de beste optie zijn. De kosten van deze service zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project, maar het is doorgaans veel duurder dan doe-het-zelf-methoden.

Tuin stap voor stap egaliseren

Een vlakke tuin is de basis voor een mooi landschap. Door de tijd te nemen om de tuin te egaliseren, zorg je ervoor dat de planten de beste kans krijgen om te gedijen. Met de volgende stappen kun je de tuin snel en eenvoudig egaliseren. Het is handig om te doen voordat je een moderne tuin wilt creëren. 

Beoordeel eerst de helling van de tuin. Je kunt hiervoor een waterpas of een meetlint gebruiken. Als de helling minder dan 1 inch per 10 voet is, kun je deze met de hand waterpas stellen. Anders moet je het gebied uitgraven en vuil toevoegen om een ​​vlak oppervlak te krijgen.

Markeer vervolgens het gebied dat je gaat egaliseren. Gebruik staken en touw om rechte lijnen te maken die de randen van het gebied afbakenen.

Nu is het tijd om te beginnen met nivelleren. Begin met het uitgraven van hoge plekken in het gebied. Verwijder voldoende vuil zodat de hoge plek ongeveer 5 cm lager is dan de omgeving. Gebruik vervolgens een hark om het uitgegraven vuil gelijkmatig over de lage plekken te verdelen. Gebruik een schoffel of schop om eventuele resterende oneffenheden of oneffenheden te verwijderen.

Als je ten slotte een redelijk vlak oppervlak hebt bereikt, maak je het gebied nat met een slang en verdicht u de grond met een wals of stamper. Dit voorkomt verzakking en zorgt ervoor dat de tuin jarenlang egaal blijft.

Hoveniers per provincie Limburg Noord-Brabant Gelderland
Alle blogcategorieën