Moderne tuin

Vul de tuin in met een moderne stijl en verschillende tinten. De eigentijdse stijlen worden toegepast met materialen als hout, marmer, beton en andere eigentijdse materialen. Je ziet planten die passen bij de huisstijl met decoratieve elementen. Er ontstaat een ideale balans tussen stijl en onderhoud. De moderne tuin sluit doorgaans erg goed aan bij de kenmerken van de bewoner. Ook de woning is gemoderniseerd en de tuinen zijn dat tegenwoordig ook.

Moderne tuin

Wat is een moderne tuin en wat zijn de voordelen ervan?

De term 'moderne tuin' kan verwijzen naar een verscheidenheid aan verschillende stijlen, maar over het algemeen wordt een moderne tuin gekenmerkt door strakke lijnen, eenvoudige vormen en een beperkt palet aan kleuren en materialen. Moderne tuinen maken vaak gebruik van geometrische vormen, zoals cirkels, vierkanten en driehoeken, en bevatten vaak ingebouwde elementen zoals banken, fonteinen en waterpartijen. Hoewel het uiterlijk van een moderne tuin er strak en minimalistisch uitziet, zijn de voordelen van het hebben van een tuin talrijk. Moderne tuinen kunnen helpen om een ​​gevoel van orde en rust te creëren, en ze kunnen worden ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van de mensen die ze gebruiken. Bovendien zijn moderne tuinen vaak zeer onderhoudsarm, waardoor ze minder tijd en moeite vergen om er op hun best uit te blijven zien. 

Bekijk hier ook hoe je de tuin kindvriendelijk kunt maken

Beroemde elementen van een moderne tuin

Een goed ontworpen tuin moet een oase van rust en ontspanning zijn, een plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag. Veel moderne tuinen zijn echter allesbehalve vredig. Van waterpartijen die lijken op industriële koeltorens tot sculpturen die niet zouden misstaan ​​op een parkeerplaats, er is een toenemende trend naar tuinen die meer op kunstwerken lijken dan op traditioneel groen. Terwijl sommigen deze elementen interessant of zelfs inspirerend vinden, vinden anderen ze opdringerig en ontwrichtend. Hier zijn enkele van de meest bekende (of beruchte) voorbeelden:

De gigantische spin

Deze stalen sculptuur van de Franse kunstenaar Louise Bourgeois werd in 2000 geïnstalleerd op het terrein van het Londense Tate Modern. Met een hoogte van meer dan 12 meter is het een van de grootste spinnen ooit gemaakt en zijn poten zijn elk meer dan 3 meter lang. Het beeld is controversieel gebleken, waarbij sommige kijkers het verontrustend vonden, terwijl anderen de enorme omvang en indrukwekkende techniek hebben geprezen.

De watertoren

Deze structuur op het terrein van een privéwoning in Gloucestershire, VK, is ontworpen door architect Norman Foster als een manier om regenwater op te vangen. Het opvallende ontwerp, dat lijkt op een industriële koeltoren, heeft echter tot bezorgdheid geleid bij omwonenden die bang zijn dat het het landschap zal domineren.

De grootste bloem ter wereld

Deze gigantische bloemsculptuur in Shanghai, China, bestaat uit bijna 10.000 individuele bloemen. Met een hoogte van meer dan 20 meter is het momenteel 's werelds grootste bloemsculptuur. De levendige kleuren en oversized bloembladen hebben echter de meningen verdeeld, waarbij sommige mensen het opzichtig vinden en anderen de vrijmoedigheid ervan bewonderen.

Hoveniers per provincie Limburg Noord-Brabant Gelderland
Alle blogcategorieën