Tuingereedschap 

Iedere huishouden die een tuin heeft, heeft gereedschap nodig om de tuin te kunnen onderhouden. Doorgaans kiezen steeds meer mensen ervoor om de tuin te laten onderhouden door een hovenier, maar het is altijd handig om zelf wat gereedschap te hebben staan om zelf de tuin onderhanden te nemen.

Tuingereedschap

Gereedschap voor in de tuin

Hieronder geven we een overzicht van gereedschappen die geschikt zijn voor de tuin. Het zijn standaard tools die ervoor zorgen dat je meerdere elementen van de tuin kunt onderhouden. Voor het echte werk kun je doorgaans beter een hovenier inschakelen om de kwaliteit van de tuin te behouden. 

#1 De schep
De schep wordt doorgaans gezien als meest populaire tool voor in de tuin. Het is praktisch en bruikbaar voor allerlei elementen van onderhoud. De veelzijdigheid van de schep komt van pas bij het planten, verplanten, graven, verplaatsen en rommel scheppen. Er zijn verschillende varianten scheppen die een functie beter kunnen uitvoeren, zoals een steekschep voor om planten. Het is ook een handige tool om te gebruiken bij het egaliseren van de tuin

#2 De kruiwagen
De kruiwagen is praktisch om onkruid of vuil uit de tuin te verplaatsen naar de compost hoop of naar de bak waar het afval moet liggen. Het is een wiel met een bak met daarbij hendels die zeer eenvoudig te verplaatsen is. Een variant van de kruiwagen is de steenkruiwagen en wordt doorgaans gebruikt voor het verplaatsen van stenen of balken. De kruiwagen kan voor ontzettend veel elementen gebruikt worden en is eigenlijk onmisbaar bij ieder huishouden. 

#3 De hark
De hark is zeer praktisch om bladeren weg te halen uit de tuin, maar ook ander soort vuil zoals twijgen. Je zult de hark gebruiken om even bij elkaar te harken en dat doe je voornamelijk in de lente en in de herfst. Dit is ook handig om weggehaalde onkruid op te ruimen of in de kruiwagen te stoppen. 

#4 De schoffel 
De schoffel is ontzettend handig om onkruid te wieden uit te tuin. Door met de schoffel door de grond te gaan, kun je onkruid loshalen en de grond luchten door het zand los te maken. Het voordeel hiervan is ook dat je staand onkruid kunt wieden en daarna eenvoudig het onkruid weg kunt halen. 

#5 De tuinslang
De tuinslang is ontzettend handig om de tuin te voorzien van water. Je hebt vaak een waterpunt zitten aan het huis of in het tuinhuisje, maar om het water te verplaatsen naar de gewenste plek, worden tuinslangen toegepast. Je wilt namelijk niet constant de gieter vullen om vervolgens meer meters te maken dan bij het lopen van een marathon. De tuinslang is ook praktisch voor het vullen van een zwembadje in de zomer. 

#6 Handschoenen
Voor bescherming is het verstandig om tuinhandschoenen aan te trekken. Ze zorgen ervoor dat je handen minder vies worden door het zand, maar ook dat doorns van de planten niet in je vinger terecht komen. Er zijn werkzaamheden in de tuin die het verplichten om handschoenen te dragen om de veiligheid te waarborgen. 

#7 Grasmaaier 
De grasmaaier is een handig hulpmiddel om het gazon mee te maaien. Doorgaans hebben huishoudens een automatische grasmaaier die het gras zelf gras doet maaien. Voor de grotere oppervlakte worden er machines ingezet om het gras snel en goed te maaien. 

#8 Bezems en borstels
Na het werken in de tuin, wil je de tuin even fatsoeneren. Dan komen de bezems en borstels zeer goed van pas. Het helpt met het opvegen van vuil en andere dingen die de tuin rommelig maken. Doorgaans wordt er buiten een harde bezem gebruikt. 

Hoveniers per provincie Limburg Noord-Brabant Gelderland
Alle blogcategorieën