Betonnen schutting in de tuin

Waar je voorheen vaker de houten schutting zou tegenkomen, is dit nogal veranderd. De modernere tuinen worden vaak voorzien van een betonnen schutting. Het heeft een mooie uitstraling en zorgt voor een aantal praktische voordelen. Lees het onderstaande artikel voor meer informatie voor de houten schutting. 

Betonnen schutting

Een betonnen schutting plaatsen

Een betonnen omheining is een geweldige manier om privacy en veiligheid aan het huis toe te voegen. Het kan ook een decoratief tintje geven aan de tuin of achtertuin. Het installeren van een betonnen omheining is een relatief eenvoudig proces en het is een betaalbare manier om een duurzame en duurzame grens te creëren. De eerste stap is het afbakenen van het gebied waar je het hek wilt plaatsen. Vervolgens moet je het gebied uitgraven tot een diepte van ten minste vijftien centimeter. Zodra de uitgraving is voltooid, moet je beton in het gat gieten en het waterpas maken. Nadat het beton is uitgehard, kun je de schuttingpanelen installeren. 

Ben je op zoek naar een specialist in het plaatsen van een betonnen schutting? Bij Bouw Systemen hebben ze een arsenaal aan stijlen en kleuren en de vakmannen komen langs om de schutting zorgvuldig en doorgaans binnen een dag te plaatsen. Ze maken uitsluitend gebruik van top materiaal en leveren een goede service. Het is een aanrader om gebruik te maken van Bouw Systemen. 

De stijl van beton

De uitstraling van beton is nogal modern en heeft ook vaak een ruwere look. Dit komt vaak door de alternatieve wijze van metselen, maar dit wordt doorgaans gedaan door een expert. Het interessante van deze ruwheid is dat het een heel uniek decoratief structuur wordt. Het is onder andere te vinden in diverse tinten grijs en worden schuttingen verbonden met pilaren. Je kunt diverse kanten op gaan met een betonnen schutting. 

Ben je meer op zoek naar een houten schutting? Dan kun je hier meer informatie vinden. 

Onderhoudstips

Betonnen schuttingen zijn gemakkelijk te onderhouden, maar er zijn een paar dingen die je moet doen om ze er op hun best uit te laten zien. Je moet de afrastering regelmatig controleren op scheuren of andere schade en eventuele reparaties uitvoeren. Het is ook mogelijk om na een aantal jaar wat kit toe te brengen om de weerbaarheid tegen vocht en weersinvloeden te optimaliseren. Zorg er ten slotte voor dat je al het onkruid verwijdert dat rond het hek groeit, omdat dit schade aan het beton kan veroorzaken.

Het is mogelijk om de betonnen schutting te voorzien van een coating laag. Hierdoor zul je extra bescherming brengen en zal het beton minder snel beschadigen. Het wordt doorgaans geadviseerd door de specialist en je kunt de coatinglaag voorzien van een andere kleur. Bij een tuin wordt er vaak gekozen voor een donkergroene kleur.  

Hoveniers per provincie Limburg Noord-Brabant Gelderland
Alle blogcategorieën