Houten schutting in de tuin

Het hebben van een houten schutting kan ontzettend veel voordelen opleveren. Het zorgt namelijk voor de nodige veiligheid en privacy. Ze zijn in verschillende maten en soorten te vinden en iedere soort biedt een andere uitstraling aan de tuin. Toch blijft het zeer natuurlijk door het houten materiaal. Lees hier meer over het plaatsen van een houten schutting

Houten schutting

Een houten schutting plaatsen 

Een traditionele houten omheining bestaat uit palen die in de grond worden geplaatst en vervolgens worden verbonden door horizontale planken. De planken kunnen op verschillende manieren aan de palen worden bevestigd, bijvoorbeeld met spijkers of schroeven. Houten hekken zijn meestal gemaakt van onder druk behandeld hout, wat helpt om het hout te beschermen tegen rot en insectenschade. Bovendien kiezen veel mensen ervoor om hun schutting te beitsen of te schilderen om de levensduur ervan te verlengen. Het geeft ook een natuurlijke uitstraling aan je huis en tuin.

Ben je op zoek naar een specialist in het plaatsen van schuttingen? Dan kun een houten schutting laten plaatsen door de mannen van Kuiper Schuttingen. Voor maatwerk en topkwaliteit, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zeer goede service is het een aanrader om de schuttingen te laten plaatsen met deze specialist. Vergis je niet in de schutting want het moet op de juiste manier geïnstalleerd worden. 

Wat zijn de voordelen van een houten schutting

Een hek is een structuur die een gebied omsluit, meestal buitenshuis. Hekken worden gebruikt om dieren binnen of buiten te houden, als vorm van decoratie of om te voorkomen dat mensen het terrein betreden. Hout is een populair materiaal voor hekken omdat het duurzaam, relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken is. Een houten schutting kan privacy en veiligheid aan je huis toevoegen en kan ook een stijlvolle achtergrond vormen voor de tuin. Bovendien kan een houten omheining worden gebeitst of geverfd om bij de buitenkant van het huis te passen. 

Soorten houtsoorten

Als het gaat om het kiezen van een schutting volgens jouw eigen wensen, zijn er voldoende opties beschikbaar om uit te kiezen. Met verschillende vormen en maten. Een van de meest populaire keuzes zijn echter nog steeds houten hekken. Hout is een aantrekkelijk materiaal dat op verschillende manieren kan worden gebruikt om een ​​uniek en stijlvol hekwerk te creëren. Daarnaast is hout ook een duurzaam materiaal dat bestand is tegen de elementen en jarenlang meegaat. Je zou ook kunnen kijken naar betonnen schuttingen om meer de modernere stijl naar voren te halen. 

De volgende houtsoorten zijn doorgaans te vinden bij groothandels in schuttingen. 

  • Vurenhout – Een gele zachte kleur die doorgaans gekozen wordt door Nederlanders door de zachte en natuurlijke eigenschappen. Het is afkomstig van de Fijnspar. 
  • Grenenhout – Het heeft dezelfde eigenschappen als vurenhout, maar heeft een donkere kleur en is afkomstig van de grove Den. 
  • Douglas hout – Douglas hout is een soort die zeer sterk is en ook bekend staat om de lange levensduur. Het is afkomstig van de Douglas Spar. 

Er zijn nog meer soorten houtsoorten te vinden, maar volgens ons onderzoek zijn dit de meest populaire keuzes onder de mensen in Nederland. Bekijk hier meer informatie voor het inrichten van de tuin

Onderhoudstips voor de schutting

Een houten schutting is een mooie toevoeging aan elk pand. Na verloop van tijd kan het echter verweerd en beschadigd raken als het niet goed wordt onderhouden. Om de schutting er op zijn best uit te laten zien, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en een nieuwe laag verf of beits aan te brengen. Daarnaast dien je de afrastering te controleren op tekenen van schade zoals rot, versplintering of losse planken. Als je problemen opmerkt, zorg er dan voor dat je deze onmiddellijk repareert om verdere achteruitgang te voorkomen. Met de juiste zorg zal de houten schutting uw huis jarenlang blijven verfraaien.

Hoveniers per provincie Limburg Noord-Brabant Gelderland
Alle blogcategorieën